MuistoJuhla Oy Hautauspalvelut
English Svenska EE RU
Verkkokauppaan
elokuu 20, 2019

SURUN MÄÄRÄ TAI ARVO EI RIIPU VAATTEISTA

Aikoinaan kristillisiin hautajaisiin pukeuduttiin valkoisiin vaatteisiin, koska sitä pidettiin ilojuhlana: vainajan ajateltiin päässeen perille.  Vasta myöhemmin hautajaisista muodostui surujuhla, johon pukeuduttiin mustiin.  Iloinen hautajaissävy vaihtui keskiajalla synkempiin väreihin.  

Kun suru kohtaa, ei vaatetus ole asialistan kärjessä.
Pukeutumisetiketin mukaan hautajaisiin kuuluu valita tumma puku.  Suomalaisessa hautajaisperinteessä musta, hiilenharmaa tai tummansininen puku ovat parhaita vaihtoehtoja.
 
Joskus hautajaisissa voidaan toivoa vaaleaa pukeutumista. Esimerkiksi, kun kyseessä on lapsen hautajaiset.  Tuolloin tulee tietenkin välttää mustia vaatteita.  Sillon esim. sininen tai harmaa puku valkoisen paidan kanssa voi olla hyvä vaihtoehto miehelle. 
 
Hautajaispukeutuminen vaatii huomaavaisuutta ja kunnioitusta. Hautajaisissa ei ole tarkoitus herättää huomiota näyttävillä vaatteilla tai asusteilla. 
Hyvien tapojen mukaista on noudattaa hillittyä värien ja korujen käyttöä.
 
Edesmenneen saattaminen arvokkaasti viimeiselle matkalle on tärkeää.  Pukeutumisella kunnioitamme tilaisuutta, läheisiä ja ilmaisemme omaa surua.

Luetuimmat kirjoitukset

Vertaistukiryhmät

8.3.2018

Kaikkien seurakuntien sururyhmät www.kapy.fi KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry –...

Jatka lukemista

Suru – mitä sanoa surevalle

8.3.2018

Suru on rakkautta menetettyä ihmistä kohtaan. Monelle surevan ihmisen kohtaaminen voi olla vaikea asia. Miten kohdata sureva?...

Jatka lukemista

Pukeutuminen perinteiseen muistojuhlaan

8.3.2018

Naiset: Pukeutuminen on osa tapakulttuuria ja huomaavaisuutta edesmennyttä ja surevia kohtaan. Maltillinen pukeutuminen on aina...

Jatka lukemista

Hänen intohimonaan oli golf

7.3.2018

Koska hänen rakkain harrastus oli golf, hän halusi sen näkyvän myös hänen viimeisessä juhlassa. Hän halusi itse suunnitella...

Jatka lukemista

Muistojuhlapaikkana Luonnon Kirkko

7.3.2018

Persoonalliset hautajaiset voi järjestää monella eri tavalla, eikä muistotilaisuutta välttämättä tarvitse pitää...

Jatka lukemista