MuistoJuhla Oy Hautauspalvelut
English Svenska EE RU
Verkkokauppaan

Musiikki ja esiintyjät hautajaisiin

”Musiikki on paras lohdutus murheelliselle ihmiselle.” (Martti Luther)

Harvalla asialla on elämässämme yhtä suuri vaikutus kuin musiikilla. Musiikki tuo mieleen muistoja, se luo tunnelmaa, juhlistaa ja tekee tilaisuudesta mieliinpainuvan.

Mikä oli edesmenneen mielimusiikkia tai lempikappale, josta hänet aina muistetaan? Minkälainen musiikki kuvastaa hänen persoonaansa tai elämäänsä? Meillä on tarjota teille laaja valikoima eturivin suomalaisia muusikoita jokaisen mieltymyksen mukaan.

Kauttamme saa sekä mies-että naisesiintyjiä klassisesta musiikista kevyempään. Meiltä on mahdollisuus tiedustella eri kielillä esiintyviä laulajia. Haluatteko paikalle viulukvartetin vai tasokkaan yksittäisen naislaulajan, vai haluaisitteko, että edesmenneelle sävelletään ihan oma laulunsa? Me järjestämme.

Muutama esimerkki lukuisista esiintyjistämme:

Nina Tapio
Nina Tapio
Elja Puukko
Elja Puukko
Mirkka Paajanen
Mirkka Paajanen
Jusba Humaljoki
Jusba Humaljoki

Suru kaikkine vivahteineen on rakkauden ohella erittäin paljon käsitelty tunnetila riippumatta musiikin tyylilajista. Musiikki auttaa ilmaisemaan ja käsittelemään tunteita, joille voi olla vaikea löytää sanoja.

Surussa on monia vivahteita ja sävyjä.  Musiikki voi lohduttaa, tuoda toivoa ja antaa voimia tilanteessa jossa on liian raskasta puhua. Monesti omaa surua haluaa käsitellä omassa rauhassa, itse valittua musiikkia kuunnellen.  Musiikki voi olla tärkeä voimavara hetkellä kun sanoja ei ole,  ja muiden ihmisten seura tuntuu liian raskaalta ja merkityksettömältä.

Musiikilla on vahva eheyttäviä elämyksiä luova merkitys joka palauttaa mieleemme tärkeitä muistoja ja se sisältää runsaasti hyvää parantavaa energiaa. Musiikin erityinen arvo on siinä, että se kehittää tasapainoista tunne-elämää ja antaa hyvät lähtökohdat vastoinkäymisten käsittelyyn. Merkittävät musiikilliset kokemukset vahvistavat meitä läpi elämän kriisien.  Musiikki tulisikin entistä enemmän nähdä terapeuttisena tekijänä joka tukee meitä läpi elämän lapsuudesta aina vanhuuteen saakka.