MuistoJuhla Oy Hautauspalvelut
English Svenska EE RU
Verkkokauppaan

Hautajaisjärjestelyiden muistilista

Oheiseen listaan on merkitty tärkeimmät asiat, jotka omaisen tulee muistaa hautajaisia järjestäessään sekä lista välittömästi hoidettavista asioista. Tulosta tästä.

Muistilistat omaisille

Näin järjestät hautajaiset

Mitä tehdä, kun läheinen kuolee? Vastassa on surun lisäksi paljon käytännön järjestelyitä. Kuolemantapauksen sattuessa tieto vähentää tuskaa. Sen takia olemme koonneet muistilistan asioista, jotka täytyy hoitaa heti ja mitä ehtii tekemään hautajaisten jälkeen.

Kaikki muistilistassa olevat kohdat eivät välttämättä koske juuri teidän tilannettanne. Voitte tulostaa listan muistinne tueksi ja sen avulla tarkistaa, että kaikki teitä koskevat asiat tulevat hoidetuiksi.

Surutyön ohella on monia käytännön tehtäviä suoritettavana, joihin toivomme laatimamme muistilistan olevan avuksi. Kuolemasta on ilmoitettava lähipiirille ja hautausjärjestelyt on aloitettava. Järjestelyistä vastaa se henkilö, jota edesmennyt toivoi tähän tehtävään. Muussa tapauksessa järjestelyistä voi huolehtia joko puoliso, perilliset tai joku muu läheinen.

Omaiset voivat joko itse hoitaa paikka-ja aikavarauksia, mutta saman asian tekee hautauspalvelu MuistoJuhla puolestasi.  Jos et ole yksin järjestämässä hautajaisia, on hyvä jakaa tehtävät ja merkitä muistilistaan kuka mistäkin tehtävästä vastaa. Toivomme muistilistan helpottavan työskentelyänne hautajaisjärjestelyiden parissa. Se on laadittu omaisten avuksi ja tueksi heti suruviestin saavuttua.

Hautajaiset voivat parhaimmillaan olla kaunis, lämminhenkinen ja persoonallinen perhejuhla. Yksilöllisiä ratkaisuja löytyy monia, eivätkä ne tule välttämättä kalliiksi. Persoonallisesti järjestetyistä hautajaisista jää hyvä muisto.