MuistoJuhla Oy Hautauspalvelut
English Svenska EE RU
Verkkokauppaan

Hautauskuljetus

Hoidamme kuljetukset ammattitaitoisesti, arvokkaasti ja kiirehtimättä yhteistyökumppanimme kanssa pääkaupunkiseudulla, Lahden alueella ja tarvittaessa mihin tahansa paikkakunnalle Suomessa.  Kuljetuksia tarvitaan vähintään yksi noutopaikasta siunaus-, hautaus- tai tuhkauspaikalle.

Voitte esittää toiveenne myös kuljetusyhtiömme käytettävissä olevista useista hautausautoista. Kerromme teille päivitetyt autojen merkit ja värit valintaa tehdessänne.

Kuljetukseen liittyvät asiat

Vainajan kuollessa kotona, kutsutaan paikalle aina poliisi.  Poliisi järjestää kuljetuksen kuolemansyyselvitykseen.  Jos vainaja on ollut kotisairaanhoidon piirissä, poliisia ei tarvitse kutsua paikalle.Sairaalasta vainajan kuljetus voidaan järjestää, kun lääkäri on kirjoittanut hautausluvan.

Hautauskuljetuksen toimesta edesmennyt puetaan valitsemiinne vaatteisiin, siirretään arkkuun sekä kuljetetaan sairaalasta hautausmaan säilytystiloihin odottamaan siunaustilaisuutta.  On hyvä tietää, että omaiset voivat halutessaan hoitaa edesmenneen pukemisen kokonaan, tai olla osana pukemistapahtumaa.

Omaiset voivat lähettää kuljetukseen muistoesineen laitettavaksi arkkuun.  Muistoesine voi olla valokuva, kirje, pieni tärkeä esine, tai kukkakimppu.  Omaiset voivat asettaa muistoesineet myös itse arkkuun kuljetuksen yhteydessä.

Vainajan pukeminen ja katsominen ennen siunaustilaisuutta on myös tärkeä osa surutyötä.  Kasvokkain hyvästely tekee jäähyväisistä konkreettisemman.  Myös vainajan hyvästely voidaan järjestää tässä tilanteessa arkun ollessa suljettuna.

Voitte suunnitella ajoreitin niin että siihen kuuluu pysähtyminen edesmenneelle tärkeässä paikassa, kotona, tai muussa merkittävässä paikassa. Voitte myös ilmoittaa kuljetuksen aikataulun läheisillenne, jotka voivat odottaa kuljetusreitillä tervehtien ja kunnioittaen ohi kuljetettavaa vainajaa.

Omainen mukana kuljetuksessa

Varaamme aina mahdollisuuden omaisille olla saattamassa vainajaa hautausautossa.  Tällöin omainen istuu kuljettajan vieressä, ja saattaa vainajaa koko matkan ajan.  Vaihtoehtoisesti omaiset voivat suorittaa saattomatkan seuraamalla hautausautoa.  Kuljettajamme noudattavat mielellään omaisten toiveita kaikkiin kuljetuksiin liittyvissä asioissa.

Uurnan kuljetus

Voitte varata kuljetuksen myös uurnan siirtämiseen krematoriosta sovitulle hautausmaalle.  Jos kyseessä on merituhkaus, kuljetamme uurnan veneen lähtöpaikalle ja siellä luovutettavaksi omaisille.

Kun Suomen kansalainen kuolee ulkomailla

Kuoleman kohdatessa ulkoimailla, on hyvä tarkistaa, onko hänellä voimassa olevaa matkavakuutusta.  Suomen ulkomaanedustusto auttaa tarvittaessa kotiuttamiseen ja kuljetukseen kuuluvissa järjestelyissä. Kaikki järjestelyt pyritään suorittamaan vainajan omaisten toiveiden mukaisesti. Kuluista vastaa vakuutusyhtiö, jos on matkavakuutus.  Yleisimmin vakuutus kattaa  kotiutuskulut  ulkomailta Suomeen vainajan asuinpaikkakunnalle. Toinen vaihtoehto on että vakuutusyhtiö kattaa vainajan tai omaisten toiveesta hautauskulut paikallisesti ulkomailla.  Jos vakuutusta ei ole,  kaikista kuluista vastaavat omaiset.  Kuljetukset ulkomailta Suomeen voivat olla erittäin kalliit.

Hautaustoimisto huolehtii kotiinkuljetus- ja muista hautausjärjestelyistä.

Kuolemantapauksen sattuessa ulkomailla, voitte ottaa yhteyden ministeriöön:

Vaihde: +358 (0) 295 350 000

Virka-ajan ulkopuolella päivystys: (09) 1605 5555

Arkunkantopalvelu kuljetuksen yhteydessä

Kuljetusta varattaessa on hyvä miettiä myös, löytyykö omaisista riittävä määrä henkilöitä kantamaan arkkua hautausautosta alttarille ja takaisin hautausautoon tai hautausmaalle. Kantajiksi tarvitaan 6 henkilöä.  Pääsääntöisesti kantajat ovat miespuolisia, mutta yhtälailla naiset voivat olla kantajina.

Jos omaisten ja juhlavieraiden joukosta ei löydy arkunkantajia, järjestämme kantajat puolestanne siunaustilaisuuteen.  Kantajat on hyvä varata viimeistään viikkoa aikaisemmin.  Kantajapalvelu laskutetaan asiakkaalta aina erikseen