MuistoJuhla Oy Hautauspalvelut
English Svenska EE RU
Verkkokauppaan

Hautajaiskukat

Minkälainen kukkalaite kuvastaisi parhaiten edesmennyttä? Mitkä olivat hänen lempikukkiaan  
Oliko edesmennyt enemmän metsässä viihtyvä luontoihminen vai kaupunkilainenNauttiko hän puutarhanhoidosta
viettikö hän aikaansa kalastellen vai musiikkiin uppoutuenOliko hän värikäs vai hillitty persoonaAmmattitaitoinen kukkien sitoja osaa välittää oikeanlaisen tunnelman kukkakimpulla 
Ekologisuus on hyvä huomioida myös kukkien sidonnassaKukkalaitteet on hyvä sitoa maatuvaksijolloin ne eivät kuormita luontoa. 
Tarjoamme teille laajan valikoiman tyylikkäitäekologisia ja ainutlaatuisia vaihtoehtoja.

Kukkalaite hautajaisiin

Kukilla luodaan tunnelmaa ja niiden valinta on samalla surun työstämistä. Se on myös viimeinen kunnianosoitus vainajalle. 
Yleensä lähiomaiset muistavat omaistaa suruvihkollasurukimpulla tai kukkaseppeleellä
Lisäksi omaiset myös hankkivat arkkukukkalaitteen arkun päälle sekä kukkalaitteet ja yksittäiset kukat muistotilaisuuteen. 
Surukimpulla tarkoitetaan pyöreätä tai pisaran muotoon sidottua kevyehköä kukkakimppua. Kimpussa voi olla runsaasti kukkia tai se voi olla vähän niukempi , graafisempi kokonaisuus. Kimppu sidotaan kuten tavallinen kukkakimppujolloin kukkien omat varret jäävät näkyviin
Surukimppuun tulee yleensä rusettijohon kortti  voidaan kiinnittää 
Suruvihko on yleensä surukimppua suurempi hautajaiskukkalaiteSiinä kukat sidotaan 
kukkasieneenjossa on kahvaTällöin kantaminen  ja laskeminen helpottuvatSuruvihkot ovat
perinteisesti pisaranmallisiamutta niitä voidaan sitoa myös esimerkiksi pyöreiksiSuruvihko on alapuoleltaan litteäjolloin kukat jäävät kauniisti näkyviin laskemisen jälkeen. 

 

Seppele puolestaan on keskeltä avonainenpyöreä kukkalaitePyöreä muoto kuvastaa ikuista 
elämää ja sen jatkuvuutta. Isoja seppeleitäjotka ovat valmistettu havuista ja joissa on sinivalkoiset nauhatkäytetään 
usein virallisissa tilaisuuksissaHautajaisiin voidaan sitoa pienempiä seppeleitä ja niissä voidaan käyttää esimluonnonmateriaalejakuten pajuaSeppele on kaunis ja juhlava 
tapa muistaa edesmennyttä 

Kukkien lasku

Kukkalaitteet voidaan laskea joko kappelissa, kirkossa tai haudalla. Käytännöstä sovitaan etukäteen siunauksen toimittajan kanssa ja siitä voidaan informoida tilaisuudessa jaettavassa ohjelmalehtisessä tai etukäteen lähetettävässä kutsussa.  Ensimmäisenä kukat laskevat lähimmät omaiset, sen jälkeen sukulaiset.  Viimeisenä kukat laskevat ystävät ja työkaverit.  Joustavuus on hyväksi, jos joku ei ole varma omasta vuorostaan.  Näin vältytään turhalta odottelulta.

Ennen kukkien laskua pidetään muutaman sekunnin hiljainen hetki arkun ääressä, jonka jälkeen luetaan valittu saattolause ja kukkalaitteen laskijan nimi /nimet. Kukka tai kukkalaite lasketaan arkun viereen telineelle, maljakkoon tai lattialle. Jälleen pidetään muutaman sekunnin hiljainen hetki.  Käännytään omaisia kohti ja tervehditään rauhallisesti nyökäten, jonka jälkeen poistutaan paikalleen. Vasemmalla puolella istuvat laskevat kukat pääsääntöisesti vasemmalle puolelle arkkua ja oikealla istuvat oikealle. On kuitenkin hyvä huomioida, että kukkia tulisi tasaisesti molemmin puolin arkkua. Arkun päälle ei lasketa kukkia.